En hel surrealistisk Farmen-opplevelse

Foto: TV2

Etter 72 dager i 1922 er Lasse Fredheim, ungdomstrener i Vard, ferdig med Farmen-opplevelsen. Midt i juli reiste han inn på Li gård, og i 11 uker har en halv million seere fulgt treneren gjennom oppturer og nedturer, kontroverser og fine stunder.

– Det var en ganske surrealistisk opplevelse å være med i en så stor regi, samtidig som man skal drifte en gård 100 år tilbake i tid, og omgås 13 andre mennesker. Jeg skjønner jo at vi er spesialplukket, meg selv inkludert, og at vi er en gjeng som skal skape TV i mange uker, så det var virkelig krevende, men veldig gøy. Jeg trodde at jeg, som en vanlig bygutt, kom til å ha problemer med å drive gård, men det var som i 2022: det er de mellommmenneskelige relasjonene som er utfordrende i 1922, også. Men jeg lærte veldig mye om både meg selv og andre, og trivdes nesten utelukkende i 11 uker, så det ble et veldig fint opphold fra den moderne virkeligheten.

Fredheim forteller at erfaringene fra Vard hjalp han inne på Farmen-gården:

– På en rar måte så tror jeg faktisk at erfaringene mine som både fotballspiller og trener hjalp litt på inne på Li gård. Det gjør deg selvsagt ikke til en perfekt bonde, men man lærer seg å omgås mange ulike mennesker i en fotballgarderobe, og man lærer seg ofte å lese rommet. Så jeg har nok med meg fotballbakgrunnen i Vard som en erfaring inne på Farmen-gården, også.

Foto: TV2

Hva var planen din på Farmen?

– Jeg gikk inn på Farmen og var veldig innstilt på at jeg skulle være positiv og by på meg selv, og det følte jeg at klarte å følge. Jeg ønsket å spre god stemning, jeg tar meg selv veldig lite høytidelig og ville by på meg selv. Så jeg håper seere har blitt kjent med meg, og ser meg for den jeg er. Til tross for at jeg er et stort konkurransemenneske, så satt jeg faktisk mer pris på hverdagen der inne, enn selve konkurransen. Jeg tror det er vanskelig å holde ut så lenge om din eneste motivasjon er premien.

Har du fått mange tilbakemeldinger på oppholdet?

– Jeg har fått veldig mange tilbakemeldinger, og det er veldig hyggelig med folk som kommer bort til meg i Vardhallen og forteller at de heier på meg, og familie og venner som er fornøyd. Folk ser at jeg forsøker å være meg selv, at jeg er positiv og byr på meg selv, og det er viktig. Jeg ønsket ikke å gå inn i en annen karakter enn den jeg er til vanlig, så folk som kjenner meg kjenner meg også igjen på Farmen, og det er hyggelig. Så er jeg skikkelig dårlig på å smi, så at det ble en fin 4.plass, det er jeg heldigvis ikke bitter for. Bil har jeg jo uansett, og familien har hytte, så den premien kan Henrik få kose seg med.

Nå vender du fokusett tilbake på Vard?

– Nå er jeg ferdig med Farmen-eventyret og klar for en ny sesong i Vard, og gleder meg til å følge opp ungdommene på Vardakademiet, og få gode resultater med ungdomslagene.

 

J6 trening

← Ja-mann med dype Vard-røtter

Junior-NM laget-comp

Denne gjengen klarte det «umulige» →

Annonse
Vi bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse. Du kan eventuelt skru av dette i nettleseren din. Personvernerklæring