Forord

Det nærmer seg jul og tid for å oppsummere en ny sesong for Sportsklubben Vard. 2022 har vært et spennende år, i noen tilfeller litt for spennende, men nok en gang må vi kunne konkludere med at fremgangen fortsetter for klubben vår.

Vi vokser stadig i antall spillere og lag, og er større enn noen gang. Særlig er det gøy å se alle jentene som spiller i Vard og den kvaliteten vi har i aktiviteten på jentesiden. Vi har gjennom flere år nå vært bevisste på å prioritere de yngste i klubben, med kvalitetstilbud fra fireåringene på rekruttakademiet og opp gjennom hele ungdommen. Siden sommeren har vi også hatt på plass en ansatt jenteansvarlig i klubben, nettopp for å sikre at de mange ivrige og talentfulle jentene i Vard (og klubbene rundt oss) skal få et topp tilbud. Dette er et stort og viktig steg for klubben, og vi har tro på at det vil bære frukter i årene som kommer.

Vardmodellen er også i stadig vekst.

17 nye barn er kommet med i 2022, og totalen er nå passert 50 barn som er aktive i klubben. Et formidabelt tall, som tilsvarer cirka 2/3 av en årgang i klubben. Gevinsten disse barna får av inkludering, kameratskap, utvikling og mestring må regnes som uvurderlig. Et fantastisk arbeid som gjøres av ildsjeler med begrensede ressurser til rådighet. Med større forutsigbarhet ville vi kunnet utvide arbeidet og inkludert enda flere.

For å ha kvalitet i det vi holder på med er det også viktig med kompetanse blant de som har ansvar i klubben. Dette jobber vi aktivt med, og både sportslig og administrativt har vi nå ressurser på toppnivå. Vår A-lagstrener, Kolla Fosen, fullførte i år UEFA Pro-utdanningen, som er Europas høyeste trenerutdannelse. Det fortjener både hyllest og gratulasjoner. På litt lavere nivå har vi også fokus på kompetanseheving, og er heldige som har ressurser til å utdanne i egen klubb. Nå i november gjennomførte 15 trenere Grasrottrenerkurs under ledelse av vår trenerveileder Kjell Sture Jensen, og oppnådde dermed UEFA C-status som trenere. Tidligere har mange av våre andre trenere gjennomført det samme. Det betyr at vi har godt utrustede trenere i alle ledd, som har forstand på å hjelpe både de ivrigste å nå sitt fulle potensial og de litt mindre ivrige med å få utfordringer de kan trives med i fotballen. Med fokus på mestring og trygghet sørger trenere og ledere i Vard for trivsel på nærmere 70 lag med hundrevis av gutter og jenter hver uke året rundt. De fortjener alle en enorm takk for innsatsen og det samfunnsansvaret de er med på å ta.

I Vard har vi som kjent alltid kombinert topp og bredde, på en måte som gjør at vi klarer å utvikle oss maksimalt som klubb. Vårt bidrag i toppfotballen er vårt A-lag for herrer. Etter en spennende sesong berget de plassen i Postnordligaen på en flott måte. Like gledelig er det at vi nok en gang sender en av våre beste menn videre inn i toppfotballen,  det begynner å bli mange av dem etter hvert. Claus Niyukuris overgang til FK Haugesund er en fjær i hatten både for ham, Vard og Kopervik IL. En flott representant for klubben, den innsatsen og de holdningene vi står for, i likhet med den fantastiske gruppen lokale gutter som dominerer A-laget vårt. Lykke til Claus, vi heier på deg!

I Vard er vi i den heldige situasjon at vi kan avslutte nok et år «på en høydare», takket være all den gleden som skapes gjennom daglig aktivitet, fremgang og utvikling for alle de som spiller fotball i Vard. Dette er et resultat av en utrettelig innsats av trenere og ledere i klubben, men også alle foreldre som står i kiosk på cuper og selger lodd på dugnad, alle i seniorgruppen som skifter lamper og legger gulv, av Sammy som vasker flere maskiner skittent tøy enn den travleste husmor fra 50-tallet og allikevel alltid har tid til å lage kaffe og spandere lakrisbåter, av samarbeidspartnere som år etter år er med og bidrar, publikum på stadion, sjåfører på bortekamp, de ansatte som jobber utrettelig året rundt og alle andre som har et forhold til Vard. Tusen takk til dere alle sammen! Bidraget deres er utrolig verdifullt, skaper enormt med glede og vi håper dere også får glede av det. Sammen løfter vi klubben til nye høyder i 2023.

God jul, godt nyttår og HEIA VARD!

← Til forsiden

BRØDREDUELLEN: Eirik i kamp mot storebror Andreas som alltid har vært en viktig støttespiller for ham. Foto: Samuel Svendsen

Vard er klubben der jeg følte meg hjemme →

Annonse
Vi bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse. Du kan eventuelt skru av dette i nettleseren din. Personvernerklæring