Forord

Da var fotballsesongen 2023 over. Det gir oss mulighet til å ta en fot i bakken og gjøre opp status for Sportsklubben Vard. Noen nedturer har det vært underveis, men i det store og hele har 2023 vært et spennende og fremgangsrikt år for Vard. Spesielt stas for en klubb som har jobbet målbevisst med rekruttering og bredde over flere år er det at vi nå er Haugalandets største og Rogalands nest største fotballklubb målt i antall lag i seriespill. 

Rekruttering og bredde har som sagt vært et fokusområde for Vard i flere år, og resultatene av dette har vært formidable. I 2023 stilte Vard med 77 påmeldte lag i serien, kun Randaberg var større enn oss i Rogaland med sine 80. Samtidig ser det ut til at et tresifret antall førsteklassinger vil snøre på seg fotballskoene til sin første Vardkamp når sesongen 2024 starter. Et rett og slett spinnvilt antall nye unger som skal organiseres og få ta del i den gleden som fotballen kan gi. Fokuset på rekruttering og bredde vil selvfølgelig vedvare, og vi har en tydelig ambisjon om at barn og unge skal ha et godt tilbud i Vard fra den dagen de går inn døren i Vardhallen for første gang. Derfor er Rekruttakademiet hver onsdag i Vardhallen høyt prioritert. Det ledes av Line Skeie Pedersen (som også er ansatt som jenteansvarlig i Vard) og hun gjør en fantastisk jobb sammen med dyktige instruktører fra ungdomsavdeling og ivrige foreldre. 

Jenteansvarlig er en stilling vi fikk på plass i 2022, og som allerede har båret frukter for klubben.

Vard er såvidt vi vet den eneste klubben på Haugalandet som stiller lag i samtlige årsklasser for jenter og damer. De eldste klassene som samarbeidslag, men i løpet av få år vil det ikke lenger være nødvendig. Dette skyldes selvfølgelig ikke kun en ansettelse fra fjoråret, men stor innsats av ivrige trenere og ledere over mange år. Den store gevinsten av Lines arbeid på jentesiden det siste året har vært en kraftig forbedret struktur, nytt og forbedret jenteakademi og økt støtte til trenerne som har ansvar for de respektive lagene. Potensialet på jentesiden i Vard er stort, og vi har ambisjoner om å utvikle klubben vesentlig her for å sikre at vi gir jentene det tilbudet de fortjener. Dette gjelder også seniorfotball, hvor vi ønsker å bygge et tilbud som holder godt sportslig nivå i årene fremover.

Godt sportslig  nivå holder allerede vår A-lag herrer. Tross en sesong som sluttet mer utfordrende enn vi så for oss i sommer, kan vi konkludere med at plassen i Postnord-ligaen ble berget. Dette er viktig, særlig for den muligheten det er for unge spillere både fra Vard og ellers på Haugalandet å få matchet seg på så høyt sportslig nivå. Det eksemplifiseres av at vi nok en gang leverte en spiller oppover i systemet, da vi i sommer solgte vår toppscorer Andreas Endresen. Å stadig gjenskape denne suksessen er krevende, men også givende. Særlig med den fantastiske spillergruppen vi har og den innsatsen de legger ned for å holde følge med konkurrenter med budsjetter mange ganger større enn oss.  Vard er den klubben i de tre øverste divisjoner med klart størst andel lokale spillere, og i 2023 sesongen hadde en tredjedel av stallen bakgrunn fra egen ungdomsavdeling. Med et sånt ekstremt fokus på utvikling av lokale spillere er det naturlig at resultatene noen ganger svinger, men neste år er det forhåpentligvis tid for at de svinger oppover på tabellen igjen. Uansett er det utrolig gøy å følge dem og de fortjener mer publikum enn de får. Ta gjerne turen på stadion når sesongen starter til våren. Som en bonus får du super service fra Heidi og Harry som driver kiosken som en familiebedrift. 

I takt med klubbens vekst skaper dette også behov for professjonalisering av klubben. I skrivende stund har klubben fire heltidsansatte, to deltidsansatte samt et antall engasjerte trenere i ungdomsfotballen. For å få klubben til å fortsatt holde et høyt nivå på tilbudet til medlemmene, fortsatt kunne tilby utviklingsmuligheter tid de som vil noe ekstra med fotballen og sikre kvaliteten på det vi gjør på akademier og i treningsøkter er dette en utvikling som vil være nødt til å fortsette. Det er dog utenkelig at vi kan drive en klubb på vår størrelse uten en massiv innsats fra frivillige mamma- og pappatrenere, lagledere og andre som stiller opp og jobber dugnad for klubben vår året rundt. Det være seg å vaske drakter, kjøre på bortekamper, selge sokker, stå i kiosken, dømme på tross av iherdige protester fra egne barn (ja Tore, jeg tenker på deg), male vegger på Vardhuset, rydde i hallen, tråkker banen eller rett og slett møter opp for å heie på klubben i vårt hjerte.  Helt uunværlig innsats som gir hundrevis av barn og unge en meningsfylt hverdag. Forhåpentligvis bidrar det til en meningsfylt hverdag også for dere som jobber og står på. På vegne av klubben og alle de øvrige medlemmene skylder vi alle dere uansett en stor takk!  

Om du har orket å lese så langt har du sikkert forstått at status for Vard er videre fremgang i 2023 og et godt utgangspunkt for videre utvikling. Husk på at dette er din klubb også, den tilhører alle som spiller, trener eller bidrar på hvilket som helst annet vis. Sammen har vi bygget noe vi har all grunn til å være stolte av, og sammen skal vi bygge videre så vi får grunn til å være stolte i årene som kommer også. Aller viktigst i dette byggverket er alle ungene som fyller Vardhallenn og gymnasbanene daglig året rundt. Her flyr håp og drømmer rundt, her bygges nettverk og samhold som varer livet ut og i enkelte tilfeller reddes enkeltskjebner av den innsatsen dere alle legger ned. En enorm verdi for samfunnet, fullstendig uvurderlig for enkeltmennesker og sentralt for den verdien Vard har som institusjon i byen vår. Tusen takk alle sammen!

Takk for i år og velkommen tilbake neste år. Heia Vard!

← Til forsiden

Fra opprykkskampen mot Pors 13.okt 2012. Vard vinner 2-0

HELGE SANDVIK – EN EKTE VARD-GUTT →

Annonse
Vi bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse. Du kan eventuelt skru av dette i nettleseren din. Personvernerklæring